Artikelen & Documenten

Referenties

Wil je zelf ook graag je ervaring hier delen? Wij stellen het zeer op prijs!
Kijk ook op onze Facebook pagina voor meer reviews.

Van: Rene en Astrid

Opmerking Pet Nanny: Deze hond durfde niet meer van het erf af omdat zij te overprikkeld geraakt was in de wandelingen en omgang. De eigenaren hadden zich vooraf goed ingelezen op het ras en waren er van overtuigd dat de hond veel beweging en actie nodig had. Dit bleek anders... Door de overprikkeling en haar gevoeligheid is ze getraumatiseerd door geluiden en bang geworden om te gaan wandelen. Soms wilde ze wat wandelen maar zie bericht van de eigenaar verder...Ben trots op hun doorzettings vermogen!

Hi Agnes. Eindelijk na negen maanden komt Kim weer elke dag in het bos. Eigenlijk van de ene dag op de andere, twee weken geleden. Het hele voorjaar hebben we haar aan een lijn van 20 meter in de tuin gelaten. We speelden op de oprit (snoepjes zoeken) en als ik in de tuin aan het werk was lag ze aan het einde van de oprit rustig alles in de straat te bekijken.

Ze is daardoor weer vertrouwder geworden met de geluiden om ons heen. Ook zag ze de andere honden het bos in lopen. En ze werd door jan en alleman aangehaald. We zijn blij dat je aanpak heeft gewerkt. Kim is een blije hond. Natuurlijk doen we nog rustig aan in het bos. We gaan niet dezelfde fout maken als vorig jaar.

De zoek spelletjes met dozen en zakken blijven we doen. Ook in het bos doe ik zoek spelletjes. Ze wil dat niet al te lang doen, maar het is een leuke break in de wandeling. We letten voortdurend op, ze hoeft nooit iets wat ze niet wil. De lange lijn in de tuin houden we erin. Ze vindt het erg leuk.

Groetjes  Astrid en Rene 

Van: Pien Wanrooij

Agnes van Petnanny geeft fijne begeleiding tijdens haar lessen op een rustige en vriendelijke enthousiaste manier.
Zonder dwang of stress of druk van presteren, maar vanuit plezier samen werken om samen tot een mooi resultaat te komen passende bij het niveau van de eigenaar en de hond.

Er is veel ruimte voor beloning en dat maakt het voor zowel de hond als de baas erg leuk.
Ik vond het een geweldige ervaring die de omgang met mijn hond (en) positief heeft verandert

 

Van: Remy Soerojo

Ik vind het leren via een wandeling een leuke en relaxte aanpak. Speels en goed voor de relatie tussen hond en baas!

 

Van: Rosanne Preyde


Agnes heeft me niet aleen veel geleerd over het opvoeden van mijn hond, maar heeft me ook geleerd gedrag van andere honden te herkennen + reflectie op mijn eigen gedrag. Verder heb ik genoten van haar mooie (honden) verhalen!

 

Van: Mimi van Baars
 

Met heel veel zin heb ik dit balanceweekend gevolgd. Het leuke is dat ik als instructeur nog steeds bij leer. Ik werk vanuit dezelfde visie als Agnes en Hilda

De lezingen gingen over de visie, leiderschap of ouderschap. Agnes gaf duidelijk aan dat zij vanuit vriendschap denkt iets wat mij ook aanspreekt. stress, hoe leren honden en gezondheid :en voeding. De praktijk was leerzaam, we hebben handsignalen geleerd, het geluidje, wat we verder in de praktijk oefenden tijdens een sociaal wandelingetje. Speuren en mantrailen en stiltewandeling. Aan het eind van de zondag hadden we van Hilda hersenwerk.Savonds kregen we leuke opdrachten o.a. geuren ruiken en via fotos je doel vertellen. Een uitstekend goed opgezet weekend. Zeer respectvol naar de mensen en honden. De mensen leerden zelf nadenken wat ze anders kunnen doen. De tweede dag zag je de mensen al veranderen.

Dit is een weekend dat overtreft alle workshops die ik gehad heb. Agnes en Hilda reuze bedankt.

 

Van: Angele Pelasula

Wij zijn zeer blij met Pet Nanny. ik vond het heerlijk om in kleine groepjes lekker in het bos met je hond bezig te zijn. Ik heb geleerd om goed te kijken naar mijn hond en om daarop te anticiperen. Hier door heb ik ook een geweldige vertrouwensband met mijn hond kunnen opbouwen.

Als het niet lukte en ik iets wat gefrustreerd raakte, kreeg ik altijd een geruststellend woord en werd gemotiveerd om vertrouwen te hebben. Ook als ik belde omdat Lola fysiek iets mankeerde kreeg ik veel tips en heb ik de betrokkenheid ervaren. Agnes geeft om honden en dat voel je!

 

-->